oh lalala..cam carta ERA gitu..bertuah sungguh sesape yang jadi BFF aku ni..dahla dapat kawan yang baik lagi comel serta memahami cam aku ni..dipromotekan lagi lak tu..kihkihkih..buat pengetahuan korang..aku ni de ramai BFF..Best Friend lagi la ramai..cuma aku senaraikan 10 yang terbaik jela ye..tapi tak kira dinombor mana pun korang tetap sama je bagi aku..kasih sayang aku terhadap korang tak berbelah bagi..oceeee..jiwang disitu..sume dapat sama rata okeh..okeh..!!! dan mana yang tak tersenarai tu mintak maapla bebanyak ye..sebab kalo boleh memang nak senaraikan sume tapi cam aku cakap tadi tak kira la nombor bape pun tersenarai atau tak korang tetap yang terbaik kawan2 yang aku ada..papepun setiap dari korang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing..muahhhhhxxxx..so tunggu pe lagi..moh kita saksikan carta top 10 BFF terbaik..!!! dan calon-calonya ialah..jenG..jeNG..jENG ~~~~~
MySpace

10.

Picture
::. Nama: Abryn Myra [bukan nama sebenar] .::
::. Umur: 22 [agaknya la] .::
::. Nama Panggilan: Sifu .::
::. Status: Tak dapat dipastikan .::

ULASAN
Di tangga yang ke-10..huhu..perkenalkan inilah sifu aku..slaku BFF dan mentor yang banyak ajar aku tentang selok belok Terengganu [tapi aku tetap gak fail bila nak kecek ghanu (T_T)]..seorang yang sangat simple dan ramah..mudah didampingi dan boleh dijadikan teman berborak..tu pun kalo beliau tak bz la..kihkihkih..dah kenal sifu dekat 3 tahun kot..asalnya kenal kat friendster je tapi alhamdulillah skang dah jadi kawan yang agak rapat..[hope beliau tak lupa la anak muridnya ni..] sifu..!!! mana kamu lama menghilang...............kalo dah lupa memang nak kene sekeh la sifu ni..huhu..

9.

Picture
::. Nama: Siti Elia Muzdalifah [betul ke?] .::
::. Umur: 22 [kan..kan?] .::
::. Nama Panggilan: lia .::
::. Status: Dah berpunya kot .::

ULASAN
yup..lia ni dak satu kolej dengan aku cuma berlainan kos je..kenal beliau sejak 2 tahun lalu..sebelum tu ada gak terserempak tapi tak pernah tegur pun..mula jadi rapat lepas kami berjumpa dan bekerjasama dalam satu program fakulti [walaupun dia pegang jawatan tinggi dan aku sekadar biro (T_T)] seorang teman yang happening dan selalu tegur orang sebelum orang tegur..dan beliau ni selalu dalam hepi go lucky mood..nak kenal..?sila2kan lerrr..huhu..tapi jangan memain dengan beliau okeh..kemarahannya jauh lebih menakutkan dari muka hantu yang korang terserempak kat rumah2 terpencil..

8.

Picture
::. Nama: Lolly Luvfareda [tak tau nama betul] .::
::. Umur: 23 [kompem] .::
::. Nama Panggilan: Lolly .::
::. Status: Taken away [agak je] .::

ULASAN
Yeahhh..sape tak kenal cik lolly..made in klate deh..aku rasa blogger-blogger mesti kenal beliau..beliau sangat femes ok dalam dunia blog..jeles aku..huhu..tapi dalam masa yang sama rasa bangga gak dapat jadi BFF dia..bukan senang nak rapat dengan orang femes okeh..!! huhu..sangat funny orangnya dan jujur dalam setiap kata2nya [kadang2 tu terlalu jujur]..aku selalu gak baca blog beliau..sangat menarik..!! tak tipu..dah kenal beliau hampir setahun lebih dan kalo minat nak kenal beliau sila la ke blognya http://lollylurveff.blogspot.com

7.

Picture
::. Nama: Wan Mohd Shukri .::
::. Umur: 22 .::
::. Nama Panggilan: Syuk .::
::. Status: Already owned by someone .::

ULASAN
Uihhh..orang Sarawak ni..syuk ni dak klas aku..same kos dan jiran blok sebelah rumah sewa..sangat hyperactive dan begitu addicted dengan hotwheels..syuk ni pengasas ayat propaganda yang slalu aku gunakan skang..seorang yang sangat jujur dan sangat boleh dipercayai..tapi kadang2 lawak beliau buat boleh wat aku pecah perut especially peristiwa "nasi goreng ladna" kan syuk kan..kadang2 sikap beliau ni susah nak diramal..kenal beliau dah 3tahun..tu pun lepas satu klas dengan beliau sebab tahun pertama aku klas lain..kes paling tak boleh aku lupakan ialah masa satu group assigment dengan beliau dan beberapa orang lagi masa kami g MAS training center..hahaha..melekat lagi sampai skang..

6.

Picture
::. Nama: Nazirul Afif .::
::. Umur: sama dengan syuk..22 .::
::. Nama Panggilan: Afif .::
::. Status: Dah jadi milik orang .::

ULASAN
Sorang lagi dak klas aku..masuk kolej satu intake dengan beliau..kawan yang mula2 aku kenal masa masuk kolej..sepanjang 3 tahun blaja kat kolej mesti melekat la dengan beliau..seorang yang berfalsafah dan mengotakan apa yang dijanjinya..punctual dan die hard fans linkin park..suh je nyanyi lagu apa..mesti hafalnya la lirik..bekas timbalan ketua bilik I 203 dan co-founder KoLaLa [Korner Laju-Laju] kat kolej dulu orang sering kali tersalah anggap yang beliau ni ustaz sebab memang cam ustaz pun tapi kalo kenal betul2 beliau ni bese2 je cam aku gak..kira kepala memang boleh masuk la..oh ye..kami peminat fanatik sungai tekala (^_^)

5.

Picture
::. Nama: Nurul Jannah Ahmadzack .::
::. Umur: 22 [kalo ikutkan dah 50] .::
::. Nama Panggilan: Jane/Jack/Jannahtul Quraishah .::
::. Status: Hak milik pakwe beliau .::

ULASAN
Hah..!!! dak jane ni memang muka wanted..haha..orang yang slalu buat aku sentap 24 jam..beliau pun slalu sentap dengan aku..beliau gak satu kolej dengan aku tapi amik kos akaun..terer ni buat balance sheet..asyik balance je..perangai giler2 dan suka merapu..kira satu geng dengan aku la ni suka merapu meraban..tak pernah bosan kalo borak dengan beliau sebab de je mende nak mengarut..mula rapat dengan beliau masa tahun akhir blaja..diakhir2 sem baru jadi BFF..kalo nak cuba terai test jadi kawan beliau ce la komen mengomen kat FB dengan beliau..kalau beliau segan silu tersipu2 komen korang maknanya tak jujur la tu..kaber cun kate orang..kihkihkih..

4.

Picture
::. Nama: Nurfadhilah Rosli .::
::. Umur: 22 tahun gak .::
::. Nama Panggilan: Apad .::
::. Status: Single mingle [tapi taktaula kalo dalam diam ada (^_^)] .::

ULASAN
Lama dah kenal apad ni..3 tahun kot sama cam sifu..cuma di awal2 tu cam kawan2 bese je..dan sama gak dengan sifu kenal kat friendster pastu melarat kat FB..beliau blaja kt UPM..dah tahun akhir dah pun..apad seorang yang open minded..ajak jela borak apapun mesti layan punya..anak kelahiran nogori dan pencinta daerah Rembau..hehe..beliau gak seorang pemberi kata2 semangat dikala kawan2 berada dalam keadaan hampir2 koma..sangat baik dan ramah serta berperwatakan ceria..pendek kata tak rugi la kalo berkawan dengan beliau..tapi kalo kehilangan seorang kawan cam beliau memang amat trasa..HEBAT EH DARO..!! (^_^)

3.

Picture
::. Nama: Sharifah Norlyda Saidati .::
::. Umur: baru 25 .::
::. Nama Panggilan: Sha/Noks .::
::. Status: Belum dapat disahkan..tapi macam dah dimiliki .::

ULASAN
Hahhhhhhh..bagi yang lelaki tu..amboiiii..tak berkelip mata..pantang tengok pompuan dahi licin skit..huhu..neway..sha [aku panggil noks] ni BFF yang sangat stylo dan cool..beliau bukan seorang yang typical okeh..beliau layan lagu2 yang rock dan metal je..so don't judge a book by it's cover..walaupun cmtu beliau bagi aku tetap ramah dan baik..sape yang tak kenal beliau mesti pk yang beliau ni sombong la apala tapi kalo kenal betul2 beliau korang prasan yang beliau ni jauh lebih open dari yang korang pk..seorang yang crazy2 skit dan suka mengarut kalo berborak dengan aku..hampir setahun dah kenal dengan beliau..memang boleh masukla dengan sha ni..satu kelebihan beliau ialah beliau hebat dalam bidang lakonan..dah bape kali aku diperdaya dengan sandiwara beliau..ngeh..ngeh..ngeh..

2.

Picture
::. Nama: Nur Amalieni HAK .::
::. Umur: sebaya dengan aku..22 .::
::. Nama Panggilan: Liny .::
::. Status: Bukan lagi single .::

ULASAN
Sorang lagi dak klas aku..huhu..masuk pun sama intake dengan aku..mula2 aku tengok beliau ni cam skema je..tapi pas lama kenal baru aku tau yang beliau boleh tahan ngarutnya..mula rapat dengan beliau pas tahun ke-2 dan jadi BFF pas beliau de krisis dengan seseorang..orang yang banyak gakla simpan rahsia aku dan rahsia beliau pun banyak gak aku pegang..seorang yang klakar dan berdikari..kalo de mende yang tak kene beliau akan emo jela sepanjang masa tapi beliau sebenarnya periang orangnya..seorang yang kuat tapi dalam masa yang sama sangat sensitif cuma beliau tak tunjukkan je..disamping boleh dipercayai aku gak respek dengan sikap toleransi dan amanah beliau..beliau gak seorang yang menghormati kawan2nya..semestinya dapat membina tali persahabatan dengan beliau adalah anugerah yang tak ternilai..

1.

Picture
::. Nama: Abdul Shani Shukri .::
::. Umur: 22 tuk tahun 2010 ni .::
::. Nama Panggilan: Syuk/Shane/Leo .::
::. Status: Tengah hangat Bercinta .::

ULASAN
Tempat pertama jatuh kepada.........SHANE...!!! huhu..kenal beliau sejak dari sekolah menengah lagi..memang lama la..kitorang dah macam adik beradik..shane seorang yang sangat memahami dan slalu ada dengan aku tak kira susah senang..cuma sejak aku pindah ni cam dah tak bape contact sangat..tambah lak beliau tengah angau bercinta skang ni..huhu..papepun shane tetap BFF aku yang paling utama dan taknak ilang..banyak dah mende kitorang lalui bersama..shane pun BFF yang paling banyak tau rahsia aku..beliau ni easy going orangnya..ajak g mana2 mesti on punya la..tak memilih dalam berkawan dan suka penuhkan hari2 beliau dengan aktiviti2 yang berfaedah..boleh dikatakan aktif la ni..muka maybe ah nampak jambu skit tapi ati baik okeh..okeh..!! yang penting jiwa bunga weiiii..haha..

KESIMPULAN

Kesimpulannya disini..hargaila kawan2 kita sementara mereka masih ada ni okeh..okeh..!! dan korang2 yang top 10 ni nanti tuntut hadiah kat aku..pastu korang jangan lupa lak blanje aku eskem..aku dah promote korang ni..huhu..mana yang tak tercalon cam aku cakap awal2 tadi aku ulang balik korang juga BFF dan Best Friend terbaik yang aku ada..papepun..aku sayang korang semua..!!! akhir kata Allah telah aturkan antara kite semua 1 pertemuan..dalam 1 pertemuan dah ditetapkan 2 hati...dalam 2 hati Allah berikan 3 rase..iaitu sayang..kasih dan kasihan..dalam 3 rase tu diselitkan 4 tujuan..bertemu..berkenalan..berkawan dan bersama...dalam 4 tujuan tu..tersembunyi 5 perkataan.."teman baik selalu di sisi"..dalam 5 perkataan tu..tersirat 6 impian iaitu sayang..kekal..setia..mengerti..menghargai dan mengingati..dan dalam 6 impian tu tersimpul 7 huruf..iaitu SAHABAT (^^,)v


6/4/2010

hai...nama wa lyny...
wa Xfhm nape kwn2 salu eja nama wa liny walhal da brkurun lama kenal wa ttp gak liny...liny...liny...
hmm....Xkesah la kan...
wa cuma nk ucap ribuan n jutaaan time kasih Xterhingga wat BFF wa yg salu wat wa happy mmanjang n salu layan wa baeeekk pnya...
mmg syukur la dpt BFF cm die nie...

Xpcaya cuba kenali beliau..comppem baru kenal umpama da kenal lama...caya la ko wan...slamat maju jaya...HIDUP WAN!!! XD

Reply
admin
6/5/2010

pe slhnya..kan lbh kurang bunyiknya..huhu..lgpun gonjeng ah tu kalo kwn2 len pggl lyny aku pggl liny..nmpk kelainannya skit..kihkihkih..papeun maseh diatas ucapan eklas mu bff (^^,)v

pssttt ~~ neway..pesal lu tetiba wa..wa ni..haha..

Reply
6/5/2010

wooott2...

i like gitu!...
bff tbaek lah maks..

terase diri begitu berharga...
ngehehe

Reply
admin
6/5/2010

uittt..uittt..

huhuhu..begitu maks menghargai noks..kihkihkih..

smoga kt tetap berBFF kini..esok..lusa dan slamanya..heeeeeeee..

Reply
Masari, Azhar
9/19/2010

oit ko salah mark nie....
sebab name ak xde hahahaha...

t kne report kat jabatan fakulti nieh...
hahahaha

all da best 4ever... :)

p/s: pasnieh wat hitz top 40 lak k hahahahaha

Reply
SHUKRI KHALID aka 1st ur BFF
9/30/2010

tq veli2 much u still remeber me as ur main bff..

aku hargai persahabatan kite slama nie..
hehe.. =P

Reply

wah, lucky number 7 bebeh~
oh yeah~!
haha weh bulan 1 aku dtg KL...jum lepak2 nanti~

Reply
admin
12/14/2010

azhare: alaaaa..nanti aku adakan ye..heee..jgn bgtau dekan nanti carry mark kene potong..ahaksss..

shane: always remember maaaaa..mana blh lupa xtaula kalo org tu dah lupa aku kan..huhu..papepun thanks shane still being my fren..oceee..

syuk: suka ko no 7 yeah..maple ke..haha..bulan 1 ye..gonjeng..jgn diam2 je dtg lak nanti..taula kwn2 skang dah pakai sony vivaz kan..lalalala..

Reply

Haha vivaz tak vivaz...
aku nak pakai android lak beb...
nafsu tak pernah puas kan...wuwu =(
dah bulan 1 ni tapi aku datang KL jap je kot...tak dpt nak lama2 weh, takde tiket murah, nanti tgah taun datang lagi insyaAllah~

Reply



Leave a Reply.