Ale..ale..ale..kenapakah begitu awal aku bangun cam tak brape nak best je..sapela yang kejut aku pepagi buta ni..kasila 5 minit 45 saat lagi untuk aku menikmati tido yang enak dipagi raya ni.."hazwan..bangun..!!!!!" warggghhhh..terus tersentak aku bangun..nape la mak aku pepagi ni dah histeria panggil2 nama aku ni..hahaha..bangun2 terus check mata tengok ada lagi tak kesan2 mata ikan semalam..tengok dah makin kurang ok la tu..hahaha..pagi ni cam nak bawak kucen aku g check up je..g cukur bulu skali..pasal tu la kot aku dikerah bangun awal..acchhhoommmm..!!!
MyEm0.Com

Adehhhh..pepagi dah mencarik kedai natang..pe salahnya cari kedai pizza dulu..roti canai ke..perut dah lapor ni..dah tu..lama lak tu..pesal la susah nau nak cari kedai natang kat johor ni..puas mencari rupanya 1km dari rumah makcik aku je..laaaaaaaaaaa..dushhh..!! ko blue..
Picture
Agak2 kalian best tak g shopping komplek pepagi dalam kul 9 camtu diikuti dengan ari raya kedua?jawapanya ya..!!!!! sronok bangat..macam shopping kompleks tu aku yang punya..hahahaha..pepagi dah mencari pizza kat IOI mall..tu nasib baik bukak..buatnya sume tutup g beraya kan senak perut aku..oleh kerana blue tercinta terpaksa merewangkan diri kat sini sementara nunggu dia siap dicukur dan mandi..cam anak raja ko kan..!!
Picture
buat korang2 diluar sana yang dah bese terperuk kat IOI mall aku rasa korang tau kedai apa blakang aku tu..ahakkkss..oleh kerana shayer seorang yang sopan santun lalu shayer menjauhkan diri dari kedai tersebut lalu mengambil gambar yang taktau untuk tujuan apa..

Picture
Aku teringin nau la nak jadi model celcom ni..tapi aku paling nak jadi duta Lo'real..ahakkkss..bila la aaron aziz nak amik aku jadi partner duta dia ni :'( tapi tula..bese aku dapat offer iklan mangkuk jamban dengan iklan biozip :'( waaaaaaaaaaa..kejam..korang tak nampak keayuan aku ni..terserlah tau..tak patut korang suh lakonkan dalam iklan2 camtu..ok2..enough touching lalu aku terus memodelkan diri sebelah awek celcom ni....lalalalala~~~~ eh..nape aku kelihatan chubby ya..oh tidak~~~

MyEm0.Com
Picture
nape ye aku terasa cam nak tampor muka aku sendiri setampor dua..hahaha..kejap tengok ok gambar ni kejap cam manis..lalalala..agak2 korang apa terjadi ye dikala aku sedang asyik bergambor ni..??aku jatuh?salah....jawapannya adik aku mengeluh sebab aku suh dia ikut naik eskalator amikkan gambar..hahahaha..

Picture
dah alang2 takde orang ni kan sakanla aku bergambar..kedai pun banyak tutup apa aku nak usha..aweks apatah lagi..kwang..kwang..kwang...lalu tanpa rasa bersalah aku usha signboard ni..aku tercari2 gak dia kata ada butik perkahwinan tapi cam takde jer..

Picture
aku taktaula nak terangkan camne apa yang sedang aku cuba lakukan ni sebab aku pun taktau apa yang aku cuba nak lakukan..ahakkksss..tetiba datang idea mengong nak amik gambar depan vending machine ni..padahal banyak lagi prop yang boleh dibuat background untuk bergambar..dan sekali lagi adik aku menjadi mangsa keadaan abangnya yang manis ni..ahakkkss...

boleh jadi giler aku pepagi raya g tempat camni..raya kedua lak tu..!!!! orang len seronok dengan sedara mare bergosip sakan sambil memakan ketupat rendang yang dihidang atas meja..kempunan tul nak makan rendang dengan ketupat..waaaaaaaaa..sib baik arini balik melaka..lalalala..agak2 jam 3 petang tu si blue dah siap baru gerak balik melaka..gambar tak dapat nak snap sebab terlalu keletihan sewaktu photoshoot sebelumnya..tidola tu ahakkkss..lagipun sedor2 je dah kul bape..petang dah..sampai melaka tak silap aku dalam kul 8 lebih kot..hah..!!!! baru terasa raya..ramai tul orang kat rumah nenek aku ni..sesampai je pe lagi..carik rendang laaaaaaaaaaaaaaa..nenek..!!!! cucunda kamu dah pulang..ahakkksss...

gumbira rasa ati sampai takde rasa nak amik gambar..hahahaha..mau taknya rendang dengan ketupat bape kali tambah pastu sibuk bergosip..dah tu tengah malam tu boleh lagi melantak roti john..giler kentang makan dalam ujan..basah woiii..!!! untung pakcik owner disebabkan ujan yang lebat aku dan sepupu seangkatan mengorder lagi roti john..kalo cenggini gayanya tiap2 malam ujan mau kaya gaban pakcik ni..oiiii..!!! aku takleh trima...pesal anak2 buah pakcik hantar air kitorang kat meja orang yang baru 5 saat amik order..padahal kami tukar seat je pun..takkan pakcik nak saya basah kot..kompromi la skit..ahakkksss..menyirap je rasa..nak tunggu dahla lama boleh lak dia hantar order kami kat orang yang baru order..citenya cenggini..ujan kan..basah..aku duk tepi lak tu..lencun aku dibuatnya..pastu ada meja kosong sebab satu famili baru pas mamam..kami pun pindah la meja..tup2 aweks hantar order tu dengan tak rasa bersalah letak apa yang kitorang order kat meja kitorang yang sebelumnya..perrggghhh..!!! banyak cara boleh gaduh..ahakkkssss...lagi aku takleh terima brader yang terima order kitorang tu main sebat je air yang kitorang order..!!! korang takkan tak rasa bersalah weiii..aku order air epal tu takkan korang minum air epal gak..takkanla tak rasa pelik order lain korang dapat air lain..aku tak caye korang order air epal sama dengan aku..!!!! hahaha..

balik je masing2 lentang sampai ke pagi..adoiiii..panas bilik rumah nek takde kipas nek oiii..kesian cucu nek ni..hahaha..ni baru betul raya..baru raya kedua..masuk raya ketiga ada lak kehadiran yang tak menyenangkan waktu g beraya rumah moyang..jeng..jeng..jeng..



                                                                                                    bersambung......
MyEm0.Com



Leave a Reply.